Investiramo logo
Investiramo logo
HR
Prijavi se
Novi Račun
HR

Vis d.d. (VIS)

(0)
1.00
+0.07
+7.53%
ZSE
19. July 2024.
Kraj Dana
EUR

Vis d.d. Povijesna Valuacija

VIS je 2.86% ispod svoje povijesne valuacije. Izgleda da su očekivanja tržišta u skladu s povijesnim razinama za dionicu.
2.86% Podcijenjeno

PE MetodaNije moguće izračunati

Ova metoda valuacije radi korekcije za nedavne promjene u cijeni s pretpostavkom da društvo ima "prirodni" PE Omjer temeljen na povijesti. Generalno govoreći, prikazati će društva koja su nedavno imale lošu izvedbu kao podcijenjena i društva koja su imala dobru izvedbu u odnosu na povijest kao precijenjena.
PE Omjer (5Y Prosjek)
-11.51
Dobit po Dionici
-0.11
PE Metoda
--

PS Metoda1.15

Omjer Cijene i Prihoda je popularna mjera valuacije jer prihodi teže biti stabilniji nego dobit. Ovo znači da valuacije variraju manje iz godine u godinu za PS Omjer nego za PE Omjer. Svejedno, budite skeptični kod ove metode valuacije kada je društvo nedavno imalo jako velik rast.
PS Omjer (5Y Prosjek)
4.52
Prihod po Dionici
0.25
PS Metoda
1.15

PB Metoda0.91

Omjer Cijene i Knjigovodstvene vrijednosti su zanimljive za valuaciju jer knjigovodstvena vrijednost kapitala teži biti stabilnija od prihoda i neto dobiti. Ovo znači da valuacija PB Omjerom varira znatno manje od one koristeći PS i PE Omjer.
PB Omjer (5Y Prosjek)
1.00
BVPS
0.91
PB Metoda
0.91

Povijesna Valuacija1.03

Valuacija se temelji na povijesnim omjerima.
PE
--
PS
1.15
PB
0.91
Suma
2.06
# valuacija
2
Povijesna Valuacija
1.03

VIS Povijesna Valuacija Usporedivih

Uredi

O Valuaciji iz Povijesnih Multipli

Valuacija jako ovisi o pretpostavkama koje ulaze u konačni broj. Nedavni događaji na tržištu, trenutna faza u životnom ciklusu kompanije, novosti koje nisu sadržane u povijesnim fundamentima i druge informacije mogu značajno utjecati na trenutnu valuaciju kompanije.

Preporučamo da provjerite pretpostavljene inpute bilo koje valuacijske metode i uzmete ih u obzir pažljivo prije nego investirate na temelju predložene valuacije.